/ Blog

Manapság milyen képalkotási technológiák vannak?

 

Manapság milyen képalkotási technológiák vannak?

A fotózás sokak kedvenc hobbija, sőt rengetegen profi fotósként keresik meg a mindennapi betevőjüket. A szakma meglehetősen kihívásokkal teli, alapos szervezést és tervezést igényel. A fotóstúdiót úgy kell a szakembernek kialakítania, hogy az ne legyen zsúfolt, lehetőleg álljon a rendelkezésre több háttér is, fodrász, sminkes és stylist szintén jó, ha van a helyszínen, valamint a fényeket is optimálisan szükséges kialakítani, na és persze nem hiányozhat a profi fényképezőgép sem és a hozzá tartozó kiegészítők, állványok. Ezek azért is fontosak, mert nem mindig zárt térben készülnek a fotók, van, hogy kint a természetben, például egy gyönyörű parkban.

A képalkotás nem merül ki a fotós szakmában

Diagnosztikai céllal az orvoslásban is létezik egy jó pár képalkotási technológia, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a testünkben zajló folyamatokról információt nyújtsanak. Fontos, hogy egy probléma, elváltozás időben felismerésre kerüljön, lehetőleg akkor, amikor még tüneteket sem igazán produkál, hiszen ilyenkor nagyobb esély van a gyógyulásra és a kezelések is hatékonyabbak. Az efféle képalkotási technológiák segítségével ez lehetséges.

Melyek ezek?

A legáltalánosabb eljárás az ultrahangos vizsgálat, ahol a radiológus jól látja a belső szerveink nagy részét. Az ultrahang kíméletes és teljesen fájdalommentes eljárás, ami nem jár sugárzással, így abszolút biztonságos. Az ultrahangos képalkotás során feltérképezhetőek a belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érrendszeri problémák egyaránt. Még részletesebb képet adnak az MR, CT, valamint a PET-CT által elvégzett képalkotási eljárások, amelyeket a szakorvos rendelhet el, ha szükségesnek látja és beutalót is ad.

Friss blogbejegyzések



/ Egy workshop a Prime stúdióban


Szeretnél értesülni legújabb akcióinkról?

Iratkozz fel a hírlevélre és nem maradsz le semmiről!


Kérdésed van?

Tedd fel, igyekszünk mindenre választ adni!


Kapcsolat