/ Blog

Fotósok figyelem! Ez egyszerűen kihagyhatatlan!

 

 

Mint ahogyan arról egy korábbi cikkünkben is beszámoltunk, stúdiónk biztosít helyszínt a Fotosworkshopok.hu online videókurzusainak felvételeihez, melyek közül az első a napokban elérhetővé is vált a nagyközönség számára.

A téma számunkra nagyon kedves, nem más, mint a fotótörténet, az előadás során pedig Taskovics Dorka, a Budai rajziskola és a Metropolitan egyetem Fotográfia szakának méltán elismert oktatója kalauzol el minket a régmúlt és a ma nagy alkotóinak különleges történetei és érdekfeszítő fotográfiái között.

A sorozat 7 különálló, de mégis egymásra épülő részből áll, több mint 8 órányi, minden másodpercében hasznos tartalommal kecsegtet minket és több, mint 30 figyelemreméltó, hazai és/vagy nemzetközileg is ismert alkotó munkásságába és életpályájába avat be minket.

 

Dorka 1820_1

 

De mitől olyan különleges ez a sorozat?

 

Ha valaki azt hallja: „fotótörténeti előadássorozat” bizonyára egy hagyományos történeti áttekintésre gondol, de ez valami egészen más...

A sorozatot megtekintve biztosan állíthatjuk, hogy semmi esetre sem beszélhetünk egy szokványos, unalmas fotótörténeti visszatekintésről. A narratíva nem kronológiai sorrendben halad, nincs történelem óra érzés. Ehelyett izgalmas és gyakorlatias támpontok mentén, egyedi megközelítéssel, rendhagyó módon vizsgálhatjuk meg és hasonlíthatjuk össze a különféle korokból származó, eltérő nézőpontú vagy módszertanú alkotásokat és ismerhetjük meg a fotósok sokszor kalandos, de mindig érdekes élettörténetét, vagy akár szerzői szándékát.

Ez az oktatóanyag szinte játszva vezet rá minket a fotográfia mélyebb értelmezésének módszertanára és amellett, hogy sok különféle megközelítésre enged rálátást, könnyedén, szórakoztatva edukál minket. Olyan fotográfusokat sorakoztat fel, akik örökérvényű és mindig aktuális értékeket teremtettek a fotográfiában és olyan képek is egymás mellé kerülnek, melyekben a sorozat megtekintése nélkül talán soha az életben nem találnánk semmi közöset. Taskovics  előadása egyszerűen beránt, elvarázsol és határozottan orientál. Olyan eszközöket ad, amelyeknek köszönhetően többé nem nézünk majd ugyanúgy sem a mások, sem a saját képeinkre.

Ez az előadássorozat túlzás nélkül hiánypótló tartalom mindazok számára, akik elkötelezettek a magas színvonalú fotográfia mellett és nyitottak a technikai tudás fejlesztésén túl a szemléletbeli fejlődés iránt is.

 

Téged is érdekel?

 

A teljes, 7 részes fotótörténeti előadássorozat a fotosworkshopok.hu oldalán keresztül vásárolható meg és érhető el.

Ugyanitt bővebb információkat, rövid betekintést és ajánlóvideókat is megtekinthetünk a sorozatról.

Ha idén csak egyetlen egy oktatóanyag megnézését tűzted ki célul a fotográfiával kapcsolatban, mi akkor is jó szívvel ajánljuk, hogy ez legyen az!

Persze csak akkor, ha valóban felkészültél rá, hogy alapjaiban változzon meg a fotográfiai szemléleted! ;)

 

 

 

 

Friss blogbejegyzések



/ Egy workshop a Prime stúdióban


Szeretnél értesülni legújabb akcióinkról?

Iratkozz fel a hírlevélre és nem maradsz le semmiről!


Kérdésed van?

Tedd fel, igyekszünk mindenre választ adni!


Kapcsolat