https://www.high-endrolex.com/23
/ Blog

Nálunk készült: Fotótörténeti előadássorozat Taskovics Dorkával

 

IMG_3465_1Nem titok, hogy fotóstúdiónk nem csupán különféle fotózásokhoz kínál alkalmas teret, de videós produkciók számára is kiválóan megfelel. Számos felvételhez biztosítottunk már büszkén helyet és technikai felszereltséget is egyben, de külön öröm számunkra, mikor olyan témájú terv valósul meg nálunk, ami a fotózáshoz is szorosan köthető.

 

Éppen ezért óriási örömünkre szolgál, hogy nemrég egy vadonatúj projekt indulásában segédkezhettünk, amikor is a fotosworkshopok.hu legújabb oktatóvideó sorozatának első témája forgott nálunk.

 

Az oktató sorozat koncepciója nem más, mint hogy új megközelítésekből, eddig még nem, vagy csak másképpen feldolgozott oldalairól mutassa be a fotográfiát, annak részágait. Az oktatóanyagok, videósorozatok célja, hogy a fotózás területén mélyebb ismeretekre vágyó szakmabeliek, vagy a téma iránt még csak nem rég óta érdeklődők is hiteles forrásból szerezhessenek az igényeiknek megfelelő tudást, ismereteket.

 

Az első téma a fotográfia története, és a profizmus jegyében ennek bemutatására egy valódi szaktekintélyt hívtak a készítők segítségül.

 

Taskovics Dorkát már sokan, sok helyről ismerhetik, hiszen több, mint 10 éves oktatói múlttal rendelkezik, Budapesten a Budai Rajziskolában, a Focus Oktatási Központban és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Designkultúra szakán is tanít.

 

Dorka a fotótörténet mély ismerője és elkötelezett híve, megközelítésében az egyes nagy nevű, vagy kevéssé ismert, de jelentőset alkotó fotósok története szó szerint megelevenedik, és számos, a jelenben is rendkívül jól hasznosítható tanulságot tartogat számunkra.

 

 

20211222_151032_1

 

Az előadássorozat rendhagyó módon tekinti át és mutatja be a fotográfia történetét. Nem kronológiai sorrendben veszi végig a korai alkotókat, sokkal inkább probléma alapú megközelítéssel szemléli munkásságukat, és világít rá az egyes megközelítések, nézőpontok, látásmódok közötti hasonlóságokra, különbségekre.

 

A fotósok történetét megismerve pedig nem pusztán a munkamódszerekből okulhatunk, de abból is, hogy az alkotók életútjuk során milyen akadályokkal voltak kénytelenek megküzdeni, vagy milyen események befolyásolták alapjaiban munkásságukat, mondanivalójukat.

 

Az előadássorozat tudomásunk szerint már az utómunka fázisban van, és a későbbiekben a fotosworkshopok.hu weboldalán lesz elérhető.

Friss blogbejegyzések



/ Egy workshop a Prime stúdióban


Szeretnél értesülni legújabb akcióinkról?

Iratkozz fel a hírlevélre és nem maradsz le semmiről!


Kérdésed van?

Tedd fel, igyekszünk mindenre választ adni!


Kapcsolat
https://www.high-endrolex.com/23