https://www.high-endrolex.com/23
Akksi sztori | eset a WB26-os Godox akkumulátorral
/ Blog

Akksi sztori

 

Karanténban vagyunk még, így jóval több időm marad olyan dolgokra, amelyekre máskor nincs időm vagy kedvem, és inkább mindig találok valami fontosabbat. Gondoltam megírom esetemet a WB26-os Godox akksival, amely a Godox AD600Pro gyári akkumlátora.

Hetente kétszer most is be kell mennem a stúdióba, mert van kb. 100 tő virág és azokat locsolni és rendezni kell. Ha bejövök, akkor pedig már fotózok is valami hasznosat. Most, hogy ilyen nehéz időket élünk és a fotósoknak sem kegyelmez a vírus gazdasági része, tárgyfotókat készítek Stock oldalakra a stúdióban, és ehhez a Godox AD600-as lámpákat használom, akkumlátorral.

 

Kontaszet Di-Strip kapcsolós elosztóSajnos hónapok óta nem jött meg a hálózati adapter, a gyári csomagban 1 db WB26-al adják (egyébként is hiánycikk, most pedig még a vírus is betett a Kínából való szállításnak). Befejeztem a fotózást és az akksikat felraktam tölteni, ahogy mindig szoktam. Meglocsoltam a növényeket, de mikor végeztem az akksik még nem töltöttek fel. Áramtalanítottam az elosztót és hazamentem.

Egyébként a stúdióban nagyrész csak Kontaszet Di-Strip kapcsolós elosztókat használok, még a számítógépes múltamból megmaradt, hogy csak minőségi elosztókat veszek. (https://www.kontaset.hu/di_strip_compact_halozati_eloszto_6db_aljzattal_1282).

 

 

WB26 Rossz

Szóval az akksikat rajta hagytam a töltőkön, gondoltam, majd ha legközelebb bejövök, akkor bekapcsolom, feltölti, dolgozunk, hurrá. Ezt már számtalanszor eljátszottam.

Kettő darab WD26-ot és a Canon fényképezőgép akksiját raktam fel tölteni. Általában minden fotózás után felrakok minden akksit tölteni, amiket a stúdióban használtam. Feltöltött állapotban tartósabbak az akksik, ezért úgy érdemes tárolni őket.

És most jön a fekete leves. Bejövök pár nap múlva, felkapcsolom az elosztót és az egyik akksi megadta magát, nem tölt. Google a barátunk Search: Godox WB26 battery not charging. Találtam is egy youtube videót (ezt: https://www.youtube.com/watch?v=3FvhadYNrd8).

 

 

 

WD26JOGondoltam ez mekkora király, reset, töltés és mehet a meló tovább. Aszitted, miii??? Hogy ezt ilyen könnyedén megúszod, Sanyi...
Levettem az akksi hátlapját és látom, hogy ebbe már valaki belenyúlt, valószínűleg már javították, mert ez egyáltalán nem úgy néz ki, mint amilyen a videóban volt, mint ahogy egy gyárinak ki kéne néznie.  

Akksiból 3 db van bent jelenleg a stúdióba, Godox AD600Pro lámpából 2 darab. Így fogtam egy másikat és annak is levettem a hátlapját, nézzük, az mit rejt. Tadam, az meg olyan mint ami a videóban volt. Érdekes ez az egész. Így most viszem szervizbe az akksit és lehet kérek inkább egy új akkumulátort, mert nagy valószínűséggel egy javított akksit adtak el nekem, újként.  

 

 

A cikket frissítem majd, hogy mire jutottam a Godox szervizzel és ez mennyi idő volt.

Ez a cikk 2020.04.28-án kelt.

 

Üdv: 

Sándor

Prime Stúdió - Fotóstúdió Budapesten

Friss blogbejegyzések



/ Egy workshop a Prime stúdióban


Szeretnél értesülni legújabb akcióinkról?

Iratkozz fel a hírlevélre és nem maradsz le semmiről!


Kérdésed van?

Tedd fel, igyekszünk mindenre választ adni!


Kapcsolat
https://www.high-endrolex.com/23